Borvidék
Nagy-Somló
Terület
30 hektár
Szőlőfajták
juhfark, furmint, sárfehér, sárga muskotály, tramini, rizling, hárslevelű, pinot noir, sirah
Dűlők
Aszó, Bárótag, Séd, Felsőhegyalja, Szent Márton, Százforduló
Talaj
vulkanikus talaj, homok, agyag, bazalttörmelék
Borkészítés
reduktív és tölgyfahordós érlelés, tradicionális pezsgőkészítés
Különleges ízélmény a Somló legjavából „ . . . számunkra a Somló mindig is a bázist, az erkölcsi alapot jelentette.” (Fehérvári András) A Fehérvári család és a Somló kapcsolata egészen 1545-ig nyúlik vissza. A családi birtokkal együtt az emberöltők alatt felhalmozott tudás és tapasztalat is a hagyományt követve apáról fiúra száll. A tradíciók megőrzése és továbbvitele meghatározó alappillére működésünknek, borainkat és pezsgőinket is e szellemben készítjük. A múlt tapasztalatainak és a jövő előremutató ötleteinek kézfogása teszi kivételessé, gazdaggá az általunk készített italokat, melyek között a Nagy-Somlói borvidékkel ismerkedők épp úgy megtalálhatják kedvencüket, mint azok a tudatos fogyasztók, akik a Somló igazi szépségét, esszenciáját keresik.